Mäklare Åkersberga

Trygga bostadsaffärer med en mäklare som kan Åkersberga

Mäklare

MÄKLARTJÄNSTER MED VÄLBEPRÖVAT SYSTEM

För oss är det viktigt att bygga upp hållbara, långsiktiga relationer med våra kunder. Det bästa betyg vi kan få är att du rekommenderar oss vidare.

Läs nedan om hur vi hjälper säljare och köpare till en lyckad bostadsaffär.

Sälja bostad

Att sälja genom Mäklare Åkersberga lönar sig. Då din bostadsförsäljning utgör grundplåten för din kommande bostad är det viktigt att affären är så trygg och lönsam som möjligt. Vår målsättning är givetvis att överträffa dina förväntningar. För att uppnå detta arbetar vi enligt vår Garanti modell som har 32 steg. Så här går processen till:

Förberedelse

 1. Vi samlar in fakta/underlag om din bostad
 2. Vi går igenom bostaden och dokumenterar den för att kunna upprätta marknadsföringsmaterialet med korrekt information
 3. Vi ger dig en värdering av bostaden och genomför en prisanalys i ditt närområde
 4. Vi ger dig tips på åtgärder som kan höja det slutliga försäljningspriset
 5. Din bostad fotograferas
 6. Du får information om vår försäkring som ingår i vår mäklartjänst samt om andra försäkringsprodukter
 7. Planritningar upprättas
 8. Vi ger information om förbesiktning (villa) alternativt om efterbesiktning
 9. Du får information om energibesiktning (villa)

 

Marknadsföring

 1. Upprättande av marknadsföringsplan
 2. Publicering av din bostad på Internet 
 3. Tillgång till globala nätverk 
 4. Skyltning på vårt eget kontor samt hos samarbetspartners
 5. Tydlig Till Salu-skylt vid din fastighet
 6. Information till närområdet att din bostad är till salu
 7. Upprättande av ett säljande bostadsprospekt

 

Försäljning

 1. Matchning av din bostad mot vårt spekulantregister
 2. Du och spekulanterna får tillgång till Mina Sidor, en egen hemsida där det går att följa försäljningen och få information via sms
 3. Förberedelse och genomförande av visningar
 4. Uppföljning med de spekulanter som har visat intresse
 5. Erbjudande av Plus Bolån till spekulanter (inkluderar lånelöfte, handpenningslån och överbryggningskredit)
 6. Budgivning och förhandling
 7. Vi tar fram den köpare som har möjlighet och intresse av att genomföra affären
 8. Upprättande av köpekontrakt mellan säljare och köpare
 9. Du får ständig information om hela försäljningsprocessen

 

Administrativa tjänster

 1. Ansökan om medlemskap för köpare/utträde för säljare ur bostadsrättsförening
 2. Utbetalning av handpenning
 3. Erläggande av slutlikvid
 4. Tillträde till bostaden (undertecknande av de sista köpehandlingarna och överlämnande av nycklar)
 5. Lagfart ordnas av oss eller banken (villa)
 6. Reavinstberäkning/Nettokalkyl presenteras och du kan få hjälp med deklarationen
 7. Uppföljningsenkät via e-post gällande hur nöjd du är med vårt arbete som mäklare och de övriga tjänster du har utnyttjat

 

Vår garanti är just vad namnet säger - en garanti. Om vi inte uppfyller de åtaganden som anges här har du rätt att bryta kontraktet, såvida vi inte rättar till felet inom 10 dagar.

Välkommen att kontakta oss redan idag om du funderar på att sälja din bostad. Genom att ta kontakt så tidigt som möjligt kan vi slussa dig genom hela processen, inklusive att hjälpa dig med att hitta en ny bostad.

Köpa bostad

Vi har ständigt ett brett utbud av bostäder ute till försäljning - från lägenheter till gårdar på landet. Åkersberga har mycket att välja på och det finns något för så gott som alla smaker.

Som köpare kan vi rekommendera att du går med i vårt spekulantregister. Så kan du vara säker på att vara först med att veta när något nytt kommer ut på marknaden och även få information om bostäder som säljaren föredrar att sälja diskret utan officiell marknadsföring.

Som registrerad spekulant matchar vi dig mot de försäljningsuppdrag vi får in och vi presenterar därefter de bostäder som motsvarar de krav och önskemål du har informerat oss om. Det spar tid och energi för dig som sökande, då vi vet att det kan vara ansträngande att leta runt bland det stora antal annonser som finns där ute på bostadsmarknaden.

Brett nätverk som hjälper vid bostadsköpet

Med våra kunskaper om den lokala marknaden, goda kontakter med kreditgivare och besiktningsmän som kan hjälpa dig med en grundlig utvärdering av den bostad du är intresserad av, har du tillgång till ett heltäckande nätverk som hjälper dig som köpare.

Du som köpare har undersökningsplikt. Vi hjälper dig med att anlita en kunnig fackman om du själv inte har de kunskaper som krävs. Vid köp av en bostadsrätt är det viktigt att du informerar dig om tillståndet i den ekonomiska föreningen, hur ekonomin ser ut idag och vad de har för framtidsplaner. Vi hjälper dig gärna att se sambanden i siffrorna.

Finansiering och budgivning

När du hittar en bostad som du är intresserad av hjälper vi dig att göra en personlig boendekostnadskalkyl. Kalkylen är ett utmärkt verktyg för att se hur köpet skulle påverka din ekonomi och den utgör även ett underlag för finansieringen.

Plus Bolån är ett lån som förmedlas av en bolånerådgivare i samarbete med din mäklare. Vi ger dig kontakt med en rådgivare direkt i samband med din bostadsaffär, vilket gör det enklare för dig att planera. Med ett tydligt lånelöfte, bra villkor för räntor och amorteringar samt möjlighet att låna till handpenningen är du väl rustad för att ge dig in på bostadsmarknaden för att hitta din drömbostad.

Det finns inga fasta regler för hur en budgivning ska gå till i Sverige, men vi på Mäklare Åkersberga har som målsättning att den ska vara så transparent som möjligt. Vi arbetar med hjälp av Mina Sidor, en sida för varje fastighet där säljaren kan se de bud som kommer in och välja att agera.

Om säljaren väljer att ha öppen budgivning kan du som köpare se hur buden ligger och välja om du vill gå vidare. Vid sluten budgivning har du på dig fram till en viss tid att lämna det högsta bud du är beredd att betala. Säljaren väljer i båda fallen vilket bud som skall vinna, oavsett om det är det högsta eller ej. Vi som mäklare agerar som en opartisk länk mellan köpare och säljare och förmedlar det praktiska och administrativa vid bostadsaffären.

Kontakta Mäklare Åkersberga idag för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig i din fastighetsaffär.

 

Fri värdering av din bostad i Åkersberga!